Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ

 Μέσα στο χωριό,στους,βράχους απο την διάνοιξη του δρόμου,πρώτες ημέρες του Οκτώβρη και οι πρώτες βροχές,και τα πρώτα φθινοπωρινά άνθη στολίζουν τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Η αγριομολόχα χορτάτει από τις βροχές ξεθάρεψε ,έβγαλε νέα καταπράσινα φύλλα και άνθη προσθέτοντας το δικό της χρώμα στον φυσικό διάκοσμο του δρόμου.
 Ένα πολύ μικρό άνθος,με καταπληκτική συμμετρία .Δέν γνωρίζω το όνομα του φυτού αλλά μου έφερε στο νου τα παιδικά μου χρόνια ,το χωριό μου,όπου φύτρωνε σε αφθονία.Έχει μια κολλώδη ουσία στα φύλλα του,τα κόβαμε με προσοχή και τα κολούσαμε στα ρούχα μας.
 Η φύση αντιστέκεται σθεναρά στην κακοποίηση της από τον άνθρωπο.Παρά το τσιμέντο και την άσφαλτο ,που χωρίς μέτρο και πρόνοια, σκορπίζει στο διάβα του ο <<πολιτισμός>>,σαν στοργική μητέρα της  αρκεί λιγο χώμα για να ανθίσει.

Αγριος ηλίανθος.Οι νοικοκυρές του χωριού έχουν τον δικό τους ανθοπώλη και μάλιστα δωρρεάν.
 Το άνθος από ένα είδος εδώδιμου αγριόχορτου .Τα φύλλα του μοιάζουν πολύ με αυτά του πικροράδικου μονο που είναι μεγαλύτερα σε μήκος.
Αυτό το άνθος με το υπέροχο κίτρινο χρώμα το συναντώ ,από την άνοιξη ,σε ολη την διαδρομή από το Λιβαδερό εωςκαι την Σκαλωτή
 Ορίστε και ένα αγριογαρύφαλλο που κι αυτό εκμεταλεύτηκε την βροχή  για να ανθίσει
Με τόση υγρασία αγανάκτησε και βάτραχός μας και καμουφλαρισμένος στα βράχια βγηκε να λιαστεί
 Τα αραβουγήματα της φύσης

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ09/10/2010
PHOTO  EYA

Δεν υπάρχουν σχόλια: